Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog

Blog

view:  full / summary

Help!!! heb ik een paraffine verslaving?

Posted on May 25, 2020 at 9:10 AM Comments comments (9971)

Heb jij een paraffine verslaving?

 

Een droge en gevoelige huid, die soms rode plekken of zelfs pukkeltjes vertoond is een duidelijk teken dat je huid uit balans is. Hoeveel verschillende crèmes je ook hebt geprobeerd, het wordt maar niet beter. Waarschijnlijk heb jij last van een paraffine verslaving!

 

Een paraffine verslaving kan worden veroorzaakt door paraffine, vaseline of wolvet, dit zijn oliën die veel voorkomen in alledaagse cosmetica producten. In eerste instantie is het niet schadelijk, het versterkt de barrièrefunctie van de huid en kan tijdelijk een hele goede uitwerking hebben. Maar het herhaaldelijk smeren van deze producten is niet zonder risico! Wanneer je even niet smeert ervaar je een trekkerig gevoel. Je huid is niet meer in staat zelf nieuwe huidvetten te maken en dus grijp je weer snel naar de crème of lippenbalsem.

 

Hoe ontstaat een paraffine verslaving?

 

De olie legt een laagje over de huid, maar bevat verder geen heilzame stoffen die de huid verbeteren. Terwijl jij blijft smeren om een soepele huid te krijgen, bereik je uiteindelijk het tegenovergestelde resultaat. Dit komt omdat natuurlijke processen worden gehinderd en de huidstofwisseling volledig wordt platgelegd. De poriën raken afgesloten en ontregeld, de vochthuishouding en de zuurstofopname worden geblokkeerd en dit is het begin van al jouw huidproblemen.

 

Hoe kom je van een paraffine verslaving af?

 

Gelukkig is dit een omkeerbaar proces! De huid heeft wel minimaal een maand nodig om te herstellen, de huid moet een nieuwe balans vinden en dat is een kwestie van volhouden. Dit gaat gepaard met een trekkerige huid, schrale plekken en onzuiverheden, maar dit is goed! Dit betekent dat de gifstoffen worden afgevoerd en de huidstofwisseling weer op gang komt.

 

 

Maak je huid lente klaar!

Posted on May 7, 2020 at 4:30 PM Comments comments (2897)

Maak je huid lente klaar!

 

 

Heerlijk, de eerste zonnestralen op onze huid. De lente is volop aanwezig, maar hoe bereiden we onze huid voor op de lente? Lees het in deze blog.

 

Peelen

 

De eerste stap naar het bereiken van een prachtige en stralende huid, is peelen. Vooral na de winter is het belangrijk om de huid even flink onder handen te nemen. De schrale winterwind en wisselende temperaturen door verwarming hebben hun tol geëist. Door te peelen verwijder je dode huidcellen en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. De huid ziet er weer fris uit en zal de werkstoffen uit verzorgingsproducten veel makkelijker kunnen opnemen.

 

Vergeet ook je lichaam niet te peelen. Je krijgt een heerlijk zachte huid en je zult sneller bruin worden. Gebruik voor het lichaam altijd een andere peeling dan voor je gezicht. De gezichtshuid is vele malen dunner en daardoor ook gevoeliger. Voor het gezicht is een enzymatische peeling zeer aan te raden. Peel je gezicht en lichaam eens in de week.

 

Verwen je huid

 

Na de peeling is het heel belangrijk om de huid te voorzien van werkstoffen. Je hebt tenslotte een laagje dode huidcellen verwijderd, maar daarmee ook een beschermende laag. Een goed voedende gezichtscrème en aanvullend serum zijn zeer aan te raden. Je kunt ervoor kiezen om de verzorgingsproducten die je in de winter hebt gebruikt, ook in de lente te gebruiken. Ik zou je echter aanraden om je huid opnieuw te laten analyseren in onze salon en aan de hand daarvan passende verzorging te gebruiken. De huid is een levend orgaan en verandert mee met het klimaat.

 

Goede zonbescherming

 

Wist je dat cosmetica maar beperkt houdbaar is? Vooral bij zonbescherming is dit belangrijk. Het zonneproduct dat je vorig jaar hebt gebruikt, zal deze lente en zomer niet meer zijn werk doen. Koop dus opnieuw je zonbescherming en aftersun.

 

De juiste make-up

 

Door het warmere weer, gaan poriën eerder openstaan en zal de huid sneller ontstoken raken. Puistjes en pukkeltjes zijn het resultaat. Gebruik daarom in de lente en zomer het liefst minerale make-up. Mineralen make-up laat de huid ademen, zonder het te verstoppen. Heb je last van (acne) littekens en onzuiverheden? Mineralen foundation is zeer dekkend, zodat je dit goed kunt camoufleren. Daarnaast geldt bij make-up hetzelfde als bij zonbescherming. Gooi oude make-up weg en investeer in mooie en frisse lentekleuren.

 

Zachte handen en voeten

 

Vergeet niet je handen en voeten goed te verzorgen. De slippertjes worden weer uit de kast gehaald, mooi verzorgde voeten zijn dan een must. Bezoek de pedicure en kies voor een frisse nagellak.

 

De handen worden vaak vergeten wanneer het gaat om zonbescherming. Zit je op de fiets of werk je in de tuin? Dan krijgen je handen als snel meer zonlicht te verduren dan andere lichaamsdelen. Zorg ervoor dat je altijd een klein flesje zonbescherming bij je hebt.

 

Daarnaast bevatten de handen bijna geen talgklieren en omdat je je handen met enige regelmaat wast, verliezen ze veel vocht en vet. Twee keer per dag de handen insmeren (naast de zonbescherming) is absoluut geen overbodige luxe.

 

Met deze lente tips kom je al een heel eind. Wil je je huid écht lente klaar maken? Kies dan voor de speciale lentebehandeling voor slechts €75,00 in onze salon!

De magie van hyaluronzuur

Posted on March 4, 2019 at 3:05 PM Comments comments (1200)

De magie van Hyaluron!

De wetenschappelijke naam is hyaluronzuur (ook bekend als hyaluronan) een glycosaminoglycans, een type molecuul dat deels uit suikers bestaat. Hyaluronzuur is een natuurlijke structurele component van de huid en is te vinden in het bindweefsel in het lichaam.

Dus waarom is hyaluronzuur dan zo’n geweldig ingrediënt? De magie ligt erin dat het in staat is vocht vast te houden. Het zou zelfs er wordt zelfs beter vocht vasthouden dan welke welke natuurlijke of synthetische molecule.

Een spons is er niets tegen, één gram hyaluronzuur kan tot zes liter water opnemen en vasthouden! Daar vocht één van de belangrijkste eigenschappen is om de huid jong en jeugdig te houden is hyaluron een wondermiddel. Veroudering wordt tegengehouden en de huid blijft steviger en meer flexibel.

Hyaluronzuur zal dus een positieve invloed hebben op het vochtgehalte van de huid maar tegelijkertijd de buitenste huidlagen versterken. Een gezonde huidlaag ziet er beter uit en voelt zachter, gladder en voller aan: de kenmerken van een huid die er jonger uitziet. De huid zal er stralender en jonger uitzien!

Hyaluronzuur is ook veilig als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Extra sterkte: hyaluronzuur zorgt voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en zorgt op die manier voor minder ontstekingen.

Een echte krachtpatser tegen veroudering!


Rss_feed