Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog

Blog

Help!!! heb ik een paraffine verslaving?

Posted on May 25, 2020 at 9:10 AM

Heb jij een paraffine verslaving?

 

Een droge en gevoelige huid, die soms rode plekken of zelfs pukkeltjes vertoond is een duidelijk teken dat je huid uit balans is. Hoeveel verschillende crèmes je ook hebt geprobeerd, het wordt maar niet beter. Waarschijnlijk heb jij last van een paraffine verslaving!

 

Een paraffine verslaving kan worden veroorzaakt door paraffine, vaseline of wolvet, dit zijn oliën die veel voorkomen in alledaagse cosmetica producten. In eerste instantie is het niet schadelijk, het versterkt de barrièrefunctie van de huid en kan tijdelijk een hele goede uitwerking hebben. Maar het herhaaldelijk smeren van deze producten is niet zonder risico! Wanneer je even niet smeert ervaar je een trekkerig gevoel. Je huid is niet meer in staat zelf nieuwe huidvetten te maken en dus grijp je weer snel naar de crème of lippenbalsem.

 

Hoe ontstaat een paraffine verslaving?

 

De olie legt een laagje over de huid, maar bevat verder geen heilzame stoffen die de huid verbeteren. Terwijl jij blijft smeren om een soepele huid te krijgen, bereik je uiteindelijk het tegenovergestelde resultaat. Dit komt omdat natuurlijke processen worden gehinderd en de huidstofwisseling volledig wordt platgelegd. De poriën raken afgesloten en ontregeld, de vochthuishouding en de zuurstofopname worden geblokkeerd en dit is het begin van al jouw huidproblemen.

 

Hoe kom je van een paraffine verslaving af?

 

Gelukkig is dit een omkeerbaar proces! De huid heeft wel minimaal een maand nodig om te herstellen, de huid moet een nieuwe balans vinden en dat is een kwestie van volhouden. Dit gaat gepaard met een trekkerige huid, schrale plekken en onzuiverheden, maar dit is goed! Dit betekent dat de gifstoffen worden afgevoerd en de huidstofwisseling weer op gang komt.

 

 

Categories: None